Čisté hory nielen v Tatrách

23.09.2011 Celý región

S cieľom vyčistiť horské doliny v Tatranskom národnom parku a Pieninskom národnom parku začne v sobotu 24. septembra dobrovoľnícka akcia Čisté hory organizovaná Štátnymi lesmi TANAPu. Aktuálny – v poradí už 33. ročník tohto podujatia podporilo aj Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky.
Pracovníci Štátnych lesov TANAPu budú dobrovoľníkov čakať v ranných hodinách na 13 nástupných miestach, kde im poskytnú plastové vrecia na odpadky dodané rezortnou organizáciou Ministerstva životného prostredia SR – Štátnou ochranou prírody, ktoré v dolinách po sebe zanechali turisti.
Tohtoročná akcia je zameraná na čistenie nielen Tatranského národného parku, ale aj Pieninského národného parku. Nástupné miesta budú v Oraviciach na rázcestí Tichej a Bobroveckej doliny, na rampe v Roháčskej doline, pri horárni Biela skala v ochrannom obvode Habovka, pri vstupe do Tichej a Kôprovej doliny na Podbanskom, na rampe nad zastávkou TEŽ Popradské pleso, na Štrbskom Plese pod poštou pri centrálnom parkovisku, v Tatranskej Polianke pri rampe na ceste vedúcej na Sliezsky dom, na Hrebienku, na parkovisku pri kabínkovej lanovke v Tatranskej Lomnici, na zastávke SAD Biela voda, pri budove ochranného obvodu v Tatranskej Javorine a pri vstupe do Bielovodskej doliny. V ochrannom obvode Červený Kláštor Štátnych lesov TANAPu sa zároveň uskutoční v spolupráci so Správou PIENAPu akcia Čisté hory a potoky. Dobrovoľníci sa v ranných hodinách stretnú pri autokempingu v Červenom Kláštore.
TASR o tom dnes informovali z odboru komunikácie MŽP SR.
 

Vyberte región

mark